הבנקים עשויים לסמן את העסק שלכם כעסק בסיכון על סמך מגוון מאפיינים, מה שעלול להקשות עליכם לגייס הון או להגדיל את האשראי של העסק, הן בעתות מצוקה וקשיים בתזרים, והן לצורך הרחבת הפעילות והשקעות שונות.
מה הגורמים שמגדירים עסק בסיכון?
ישנם גורמים שונים, שעלולים להכניס את העסק שלכם תחת קטגוריית "עסק בסיכון":
- עסקים עם החזר כספי גבוה או כאלו שמשתייכים לענף עם החזר כספי גבוה
- עסקים חדשים עם היסטוריית אשראי דלה מאוד
- עסקים שמספקים שירותים מבוססי מנויים
- עסקים שסוחרים ועושים עסקים במדינות עם החזר כספי גבוה
- עסקים שמבצעים עסקאות עם מגוון מטבעות חוץ
- עסקים עם היסטוריית אשראי גרועה
פרופיל הסיכון של העסק מסתמן לעתים על סמך המוצרים שהעסק מספק. בין המוצרים שמכניסים את העסק לסיכון גבוה נמנים מוצרי הימורים, תרופות, כרטיסי טיסה, סיגריות אלקטרוניות, מניות וסחר במטבעות, תוכנות מחשב או חומרה, מכשירי חשמל ועוד.
משבר הקורונה הציב רף חדש של הגדרה לעסקים בסיכון, וכעת מסעדות, בתי מלון, חברות תיירות, מוסדות תרבות ועוד מוצאים עצמם במשבר כלכלי עמוק מבלי לראות את האופק.
כיצד עסקים בסיכון יכולים לגייס אשראי והון נוסף לעסק?
אף על פי שהבנקים לא ממהרים לתת לעסקים בסיכון כספים, עומדות לרשות בעלי העסקים הללו מגוון אפשרויות.
האפשרות הראשונה שכדאי לבחון היא הלוואות לעסקים בסיכון בערבות המדינה.
תקופת הקורונה אומנם לא היטיבה עם מרבית העסקים, אך המדינה שואפת לסייע לבעלי העסקים להתמודד עם המשבר ביעילות ולהתאושש ממנו בצורה מיטבית. כעת עומדים לרשות העסקים הגופים שמממנים את הקרן להעמדת הלוואות בערבות המדינה לעסקים בסיכון גבוה, שמציעים הלוואות לעסקים בסיכון בערבות המדינה בשיעור של עד 60% מהיקף ההלוואות במטרה להחיות את תזרים העסקים ולאפשר להם תנאים נוחים לתקופה של 5 שנים עם תקופת גרייס של שנה.
אילו עסקים רשאים להגיש בקשה להלוואה בערבות המדינה עבור עסקים בסיכון?
- עסק שפעילותו העסקית נפגעה באופן משמעותי וניכר בעקבות משבר הקורונה.
- עסק שיציג ירידה של 50% בחודש הנוכחי ביחס לשנה הקודמת.
- עסק שמאופיין ברמת סיכון גבוהה ביחס לעסקים שקיבלו או שרשאים לקבל הלוואות במסגרת מסלול ההלוואות הכללי של הקרן לעידוד עסקים קטנים ובינוניים.
- עסק שחסר את היכולת התזרימית העצמאית שדרושה לצורך התמודדות עם הצרכים התזרימיים שהתעוררו עקב השינויים בפעילות העסקית שלהם והפגיעה בה, וכן מסורבי בנקים ועסקים שסורבו לקבל הלוואה בכל מסלול או מסגרת שאינה הקרן.
- עסק שלא קיבל הלוואה במסגרת המסלול הכללי של הקרן.
מה נדרש מהעסקים שמבקשים הלוואה?
על מנת לבקש הלוואות לעסקים בסיכון במסגרת המסלול המיוחד של הקרן נדרש להציג אישור מיועץ מס או מרואה חשבון, שמעיד על הירידה בפעילות העסקית ובמחזור החודשי או השנתי של העסק ביחס לשנה הקודמת.
מהו גובה ההלוואה שהעסקים רשאים לקבל במסגרת הקרן?
עסק שעבר את ההליך הנדרש רשאי לקבל הלוואה שגובהה עד 16% מהמחזור השנתי של העסק או עד 10 מיליון ₪.
אילו אפשרויות נוספות עומדות לרשות העסקים בסיכון שצריכים הלוואה?
פרט להלוואות בערבות המדינה, בעלי עסקים רשאים לקבל הלוואות חוץ בנקאיות למוגבלים דרך גופים חוץ בנקאיים כמו חברות השקעות, חברות ביטוח או קרנות פרטיות. במסגרת המסלולים שהחברות הללו מציעות עשויים בעלי העסקים לקבל הלוואות בקלות יחסית וללא דרישות מקדימות מחמירות, אולם הריבית שיידרשו לשלם עבור ההלוואות הללו עלולות להיות גבוהות יותר, מה שעשוי להעמיד את כדאיות ההלוואה בסימן שאלה.
עם זאת, עסק שמבקש לקחת הלוואה חוץ בנקאית, בין שהיא במסלול הקרן או דרך גוף פיננסי אחר, רשאי להיעזר בחברה שמתמחה בגיוס אשראי לחברות והלוואות לעסקים. בעזרת שירות מקצועי ניתן להכין דוחות מתאימים ולקבל ליווי אישי וייצוג לכל אורך התהליך. איש מקצוע שמלווה את בעל העסק מנהל עבורו את המשא ומתן ופועל במטרה להשיג לו את התנאים האופטימליים לגיוס הון לעסק בדרך הבטוחה, היעילה והמהירה ביותר.
רוצים טיפים לגיוס מהיר של הלוואות חוץ בנקאיות? צרו קשר עם המומחים של אפק פתרונות מימון, ותופתעו לגלות כמה שזה פשוט לקבל הלוואה לעסק!